מקלובה אורז,עוף חצילים ועגבניות

מאת עמיחי בר
0 תגובה 2.9k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי: לבישולים של שישי אין מתאים מהשיר המהממם של יוסי בנאי

אף אחד לא אוסף נתונים או מידע כמה מקלובות שמנסים להפוך מתפרקות וכמה יוצאות כמו שצריך אז אני קורא מפה ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה להכנס לתחום ולאסוף מידע.
עד שנקבל מידע אמין על פי חוק חופש המידע יש לי כמה טיפים שיגרמו למקלובה שלכם להתהפך בצורה מושלמת, תהיה ממש טעימה ותמלא את הבית בריח של אהבה.

הבהרה : נותן מידע זה אינו רופא ואינו מומחה בהפיכת מקלובה לכן כל האחריות עליכם.

מצרכים למקלובה בסיר ג’חנון גדול:
לפני הכל אפשר להכין את המקלובה רק עם עוף או רק בשר או גם וגם אני אוהב לגוון.

חבילת אורז עגול.
6 צלעות טלה שמנמנות עם העצם.
6 שוקי עוף
חציל אחד גדול
עגבניה גדולה
10 שיני שום שלמות
2 בצלים לבנים גדולים
מלח
פלפל שחור גרוס
ראס אל חנות
פפריקה
סילאן
סוכר
כורכום
1 לימון

הוראות הכנה:
מעבירים את האורז למסננת ושוטפים היטב עד שהמים שיורדים צלולים.
מרתיחים מים ומלח בסיר גדול (מלח בנדיבות) שהמים רותחים מבשלים את האורז במשך 7 דקות.
שומרים ספל גדול של מי הבישול ומסננים את האורז.

בסיר רחב צורבים במעט שמן רגיל את הצלעות ושוקי עוף שתיבלנו במלח ופלפל שחור גרוס.
שהצלעות והעוף מקבלים צריבה מוציא אותם ומניחים בצד.
מוסיפים עוד שמן ואת הבצלים שחתכנו לרצועות דקות.
מנמיכים את האש ומטגנים עד שהבצלים מקבלים צבע יפה, זה ייקח בערך 10 דקות לא לשכוח לערבב שהבצלים לא ישרפו.
מוסיפים:
מיץ מלימון אחד
ראס אל חנות
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה
כורכום
סילאן
דבש
רבע כוס מים
מביאים לרתיחה וטועמים שלא חסר תיבול. בשלב הזה התיבול צריך להיות חזק מספיק כדי לתת טעם לאורז שנוסיף בהמשך.
מכנסים את האורז פנימה וכוס ממי הבישול של האורז סוגרים את האש ומערבבים היטב.

מרפדים סיר ג׳חנון בנייר אפייה ומשמנים היטב.
מניחים בתחתית הסיר פרוסת חצילים שטיגנו ופרוסות עבות של עגבניה שלא טיגנו.
מניחים חצי מכמות האורז ואז את הבשר ואם נשארו חצילים ועגבניות אפשר גם.
מוסיפים את האורז שנשאר.
בעזרת שיפוד עושים חורים באורז ושופכים כוס מים חמים.
מניחים נייר אפייה רטוב שקיבצצנו ומכסים בעזרת המכסה של הסיר ג׳חנון ומכניסים לתנור.

מכניס לתנור על 180 מעלות לחצי שעה.
מורידים את הטמפ ל 150 ומשאירים בתנור 5 שעות. אפשר גם יותר זה רק יעשה טוב.

אחרי 5 שעות מורדים את המכסה וממשיכים בתנור לעוד חצי שעה.
מוציאים נותנים לסיר להתקרר קצת והופכים 🤞

טיפים להפיכת המקלובה
השתמשו בסיר ג’חנון !
לשמן את הסיר ולהניח נייר אפייה בתחתית הסיר ורצועות של נייר אפייה לאורך הדפנות.
אחרי שמוצאים מהתנור לקרר את הסיר זה עוזר לאורז להיפרד מהדפנות

דילוג לתוכן