דג עם ירקות בתנור

מאת עמיחי בר
0 תגובה 3.7k צפיות

בישולים של יום שישי, זו אחת הדרכים שלנו לתת אהבה ותשומת לב למשפחה שלנו אחרי שרוב ימות השבוע לא מתאפשר לנו תמיד לבשל להם.
אצלנו בבית הדיון מה מכינים ביום שישי מתחיל לאורך כל השבוע מול הילדים. אילה וליעם חייבים שיהיה בשר ונועם מת על אוכל מבושל כזה שאוכלים עם כף, גם חשוב לו שיהיה מרק צלול ובאופן כללי שיהיו הרבה סירים או כמו שאני אומר, ילד של אבא שלו.
אבל מה שמשותף לכולם זה חובה שתהיה מנה של דג על השולחן.
כמה קשה לגוון ולחשוב כל פעם מחדש איך מפתיעים עם מנה חדשה שתהיה גם קלה להכנה והכי חשוב טעימה.
אז קבלו מתכון שתמיד מצליח של דג בתנור על ירקות צלויים ומעל הכל קצת או הרבה חמאה חומה.

פרודוקטים

2 דגים שאתם אוהבים אני הלכתי על לברקים אבל מוסר או בר ים יעשו את העבודה.
5 עגבניות
2 ראשי כרישה
3 בצלים לבנים
חבילה של בצלי שאלוט
5 פלפלים אדומים חריפים
3 פלפלים ירוקים חריפים
3 ראשי שום
צרור טימין
4 עלי מרווה
1 לימון
2 ליים
שומר
צרור זעתר טרי או אורגנו טרי
5 עלי גפן שלמים (אפשר משומרים).
אפוצינלי לא חובה סומק טרי אפשר גם יבש
שמן זית
חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס

יאללה לדרך, מכינים דג בתנור

חורצים את הדגים כפי שרואים בסרטון ויש לכך כמה סיבות : דבר ראשון התיבול נכנס טוב יותר לעומק הדג וזמן הבישול מתקצר דבר שני ולא פחות חשוב, אפשר גם לראות מתי הדג מוכן.
מתבלים בשמן זית במלח ופלפל שחור בנדיבות.
אל בטן הדג מכניסים בצל ירוק ופרוסות לימון.
לוקחים מגש גדול מספיק ומפזרים את כל הירקות והתבלינים, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומערבבים היטב היטב.
מוחצים את העגבניות והלימונים קצת תוך כדי הערבוב.
מכניסים תחילה רק את הירקות לתנור על 200 מעלות טורבו לחצי שעה.
מוציאים את הירקות ומניחים את הדגים ושוב מוסיפים עוד קצת שמן זית מעל ולתנור על 200 מעלות.
משך זמן הבישול של הדג תלוי בגודל הדג, המזל שלנו שאת הדג חרצנו ככה קל לראות מתי הוא מוכן.
זמן בישול של הלברקים (שוב תלוי בגודל) בערך 20 דקות.
מוציאים את הדג ושופכים מעליו חמאה חומה שהמסנו במחבת,שלא יהיה חסר כולוסטרול חלילה.

בתאבון!

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן