להוואים יש את הפוקי בול שלהם ולנו יש את הפוקי בול שלנו…. חציל שרוף על האש, עדשים שחורות, טחינה, פטרוזליה, בצל סגול, פלפל חריף, עגבניה מגורדת וביצה או כמו שאומרים אצלנו …. בצה
אחרי יום ארוך שאכלנו מלא שטויות או יותר נכון במקרה שלי לא אכלנו כלום, הגיע הזמן לארוחת ערב קלילה וטעימה.
שוטפים חצילים ובעזרת סכין חורצים מעט את החציל מכל צדדיו… זו לא בובת וודו לא צריך יותר מ 4 חורים קטנים.
מאחר שאין לנו זמן או רצון להדליק מנגל שורפים את החצילים על הגז כאשר אני מניח מתחת רשת ייעודית לכך.
כן, אפשר גם לשרוף בתנור אבל פחות מומלץ.
את החציל שורפים היטב מכל צדדיו עד שהוא רך כאשר את מידת הרכות אני בודק בעזרת קיסם עץ.
בזמן שהחצילים נשרפים אני מבשל עדשים שחורות בהתאם להוראות על גב האריזה.
בזמן הזה תכינו טחינה, תגרדו קצת עגבניות, תחתכו פלפל חריף, ביצה קשה, בצל קצוץ קצת פטרוזליה ויאללה להרכבת המנה
מניחים את החצילים בקערה, ליד את העדשים,
מניחים את הפטרוזליה ושאר הירקות ואז הרבה טחינה. מעל את העגבניה שגירדנו ביצה שמן זית מלח וכמובן מיץ לימון טרי.
והנה קיבלנו קערת פוקי תוצרת הארץ…. רק תכינו לחם שאתם אוהבים שילך טוב עם המנה.