בואו נדבר דוגרי, לא כולם אוהבים לבשל וגם מי שאוהב לבשל לא תמיד יש לו חשק לבשל, מי כמוני יודע.
המשותף גם למי שאוהב לבשל וגם למי שלא אוהב לבשל שכל אחד צריך שיהיו לו כמה מנות טובות וקלות שהוא יודע להכין על המקום או כמו שאומרים בצבא גם אם מעירים אותנו בארבע לפנות בוקר?
למשל חובה לדעת להכין את הקינוח המושלם בעולם, שתי עוגיות פתיבר ובאמצע שוקולד השחר?
אבל לא לשם קינוחים התכנסנו אז בוא נדבר על סלט קיסר עם רוטב מטורף, קרוטונים, בצל סגול, פרמז׳ן וביצה קשה ( לא חובה)
קבלו כמה טיפים לפני שמתחילים:
1. אל תדלגו על השלב שקוצצים את השום והאנשובי על הסכין.
2. שמן – אפשר להכין על בסיס שמן זית אבל זה נותן מרירות לרוטב שלא כולם אוהבים ככה שאני ממליץ להתחיל בשמן רגיל ורק בסוף לסיים עם שמן זית.
3. לא לוותר על הרוטב דגים שמוסיף טעם אוממי.
4. אם הרוטב יוצא לכם סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים לרוטב לפני ההגשה.
5. הגשה – תוסיפו את החסה לקערה גדולה ותפזרו את הרוטב על דפנות הקערה תוך כדי ותערבבו עם הידיים בתנועות הקפצה.
פרודוקטים:
5 שיני שום
4 פילטים של אנשובי
2 חלמונים
3 כפות רוטב דגים
200 מ״ל שמן נטרלי (חמניות, קנולה מה שיש בבית)
50 מ״ל שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
כף שטוחה של חרדל
פרמז׳ן
יאללה בוא נכין:
קוצצים על הסכין את השום (תוסיפו קצת מלח דק זה עוזר לקצוץ) שהשום קצוץ דק דק מוסיפים את האנשובי וממשיכים לקצוץ עד שמתקבלת משחה.
אל קערה שנכין בה את הרוטב מוסיפים את השום והאנשובי שקצצנו, חלמונים, מיץ לימון, חרדל, רוטב דגים, פלפל שחור גרוס ומעט מלח.
מערבבים הכל היטב ומתחילים להזליף לאט לאט שמן תוך כדי שמערבבים כל הזמן אחרת הרוטב ״ישבר״.
בסוף מוסיפים את הפרמז׳ן המגורד ומערבבים.
מזכיר שאם הרוטב סמיך לכם מידי אז תוסיפו מעט מים קרים.