קבב דגים ברוטב הדרים

מאת עמיחי בר
0 תגובה 6.6k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

החיים זה לא אינסטגרם, מקווה שאת זה כולם כבר מבינים ויודעים.
מאחורי כל חשבון אינסטגרם, יש חיים שלמים שלא ניתן וגם לא צריך לנסות להעביר בתמונה.
החיים עמוקים יותר, מורכבים ויותר ואיזה מזל שזה ככה. כי אחרת אני מניח שכולנו היינו פלקטים שטוחים של צבעים, בלי עומקים ובלי רגשות.
עולם של אנשים שפשוט לא מרגישים.
לא מרגישים את הטוב ולא את הרע.
ולמה כתבתי את כל זה, האמת שאני לא יודע.
זה פשוט יצא ממני שהתחלתי לכתוב את המתכון וכל מה שרציתי זה להסביר שאני ממש אוהב להכין אוכל שחולקים יחד סביב השולחן.
יש בזה כנראה משהו שרציתי להסביר על עצמי שלא רואים בתמונות.
צורות ההגשה האהובות עלי זה מגש,סיר או מחבת שמוגשים למרכז השולחן.
כזו היא מנת קבב הדגים שלי עם הירקות שרופים ברוטב חמאה והדרים.
מנה שתניחו במרכז השולחן לצד לחם טוב ותראו איך פתאום כולם לוקחים חתיכת לחם תובלים ברוטב ישר מהמחבת וחולקים אתכם את הארוחה.
אין דרך יותר טובה מלחלוק אוכל שהכנתם כדי לתת לאנשים להכיר אותכם לא בזכות התמונה, אלא בגלל הכוונה והטעמים.

קבלו מתכון לקבב דגים ברוטב של חמאה עם ירקות שרופים על האש, עראק, זיתים ועוד דברים טובים?

פרודוקטים לקבב:


1 קג דג קצוץ על הסכין (לא טחון) כל דג שאתם אוהבים יעשה את העבודה. אני משלב שני סוגי דגים בדרך כלל.
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
נענע קצוצה
שמיר קצוץ
1 שם שום כתושה
פלפל שחור גרוס
שמן זית
גרדת לימון
מלח

פרודוקטים לרוטב


חופן זיתים שחורים
שמן זית
זעתר/אורגנו טרי
6 שיני שום פרוסות דק
מיץ מאחד תפוז או קלמנטינה או תפוז דם.
מיץ מאחד לימון טרי
4 עגבניות
חמאה
שוט של עראק (אופציונלי)

לירקות השרופים
2 בצלים לבנים
3 גבעולי בצל ירוק
1 פלפל ירוק חריף
במיה טרייה
3 עגבניות חתוכות לרבעים

יאללה בוא נבשל :

לקבב דגים
לוקחים את כל הפרודוקטים של הקבב ומערבבים יחד. תטעמו תראו שלא חסר תיבול ועל הדרך תרוויחו ביס מסוג של טרטר דג נא.
לא לפחד בתיבול של הדג.
יוצרים קבבים (אפשר להכניס למקרר כדי שהמסה תתייצב או כחלק מההכנה לקראת הארוחה).
מחממים מחבת פסים משומנת וצורבים את הקבבים. בגדול צריבה לא ארוכה כי תזכרו שזה מתבשל עוד ברוטב.

טיפ חשוב – לא לנסות להפוך בכוח את הקבב שהוא יהיה מוכן הוא יתנתק לבד מהמחבת.

שורפים על המחבת את הירקות ונותנים להם צריבה טובה ומניחים בצד.

עכשיו נחבר את הכל לרוטב

במחבת מחמם שמן זית בנדיבות שיני שום פרוסות, זיתים ופלפל ירוק חריף חתוך גס.
שהשמן חם מוסיף מוסיף שוט של עראק מיץ לימון ומיץ מתפוז דם.
תיזהרו כי בשלב הזה תצא להבה מהמחבת בגלל האלכהול של העארק.
מוסיף מלח ואת הירקות ששרפנו על האש.
זוכרים שיש גם הפרודוקטים של הרוטב עגבניות אז זה השלב לסחוט אותם. לסחוט מעל הרוטב לא לגרד בפומפייה!!
מוסיף את הקבבים לרוטב מעט מים חמים ומבשל במשך 5 דקות. מוסיף קוביות של חמאה קרה (לא להתבייש עם החמאה).
מנערים את המחבת בשלב זה כדי ששום דבר לא ידבר וגם כדי ליצור רוטב חלק
מביאים הכל לרתיחה וסוגרים את האש.

בתאבון!!

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן