מגדל חצילים מטוגנים על גספצו עגבניות

מאת עמיחי בר
0 תגובה 1.7k צפיות
חציל מטוגן
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי: יכניס אותכם לאוירה

פרוסות של חציל מטוגן בציפוי של בלילה אווריריות על גספצ׳ו עגבניות…..השילוב הזה של חם וקר תמיד עושה לי את זה.
בכלל שילוב של חציל ועגבניות זה סיפור אהבה בכל מיני ורסיות שונות ואני אוהב סיפורי אהבה.

לחצילים:

2 חצילים
כוס קמח
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
מים
שמן

לגספצ׳ו:
5 עגבניות
3 מלפפונים
1 בצל סגול
1 שן שום
1 פלפל אדום או צהוב
חומץ יין לבן
רוטב ווסטרישר
טבסקו
לבן מ 2 פרוסות לחם או חלה
3 כפות מיץ עגבניות מסונן (לא חובה)

גספצו:

אל תוך בלנדר מוסיף עגבניות שרי, מלפפונים, גמבה, בצל סגול, מלח, חומץ יין לבן (נגיעה) ווסטרשר, אפשר טבסקו ירוק ואם עושים גספצו רגיל אני גם מוסיף מיץ עגבניות קנוי מסונן (לא הרבה) שמן זית ולבן של חלה או לחם רטוב.
נותן לזה לעמוד חצי שעה בערך.
טוחן את הכל טוב ומסנן היטב. מחזיר את הגספצ׳ו המסונן לבלנדר וטוחן תוך כדי מוסיף לאט לאט שמן רגיל (לא שמן זית בשלב זה) ככה נוצרת אמולסיה וגספצו מקבל גוף.
שמגישים מוסיף שמן זית כתיבול.

מתכון לחצילים.
לבלילה:
אל קערה מוסיף כוס קמח, מלח, פלפל שחור וכפית שטוחה של אבקת אפייה.
מוסיף תוך כדי ערבוב מים קרים בהדרגה עד שמקבלים בלילה בסמיכות של שמנת מתוקה בערך כוס וחצי מים קרים.
הבלילה צריכה להיות ממש דלילה.
בשלב הזה מכניס את הבלילה למקרר.
ככל שהבלילה יותר קרה הציפוי יצא יותר טוב.

פורס דק חציל וממליח את החציל ונותן לו לעמוד לעמוד 10 דקות שוטף ומייבש היטב את החציל.
מפזר שוב בעדינות מלח על החציל.

מכין מחבת עם שמן חם (עמוק מספיק לטיגון ) אם רוצים לדייק השמן צריך להיות על 170 מעלות🤓
תובל את החציל בבלילה ומנער את העודפים של הבלילה וישר לשמן.
ממש אחרי הטיגון מפזר מלח.

לצילחות:
עדיף לטגן את החצילים כמה שיותר בסמיכות למועד ההגשה.
מניחים את החצילים אחד על השני ומפזרים את הגספצ׳ו בעדינות מסביב.
עוד קצת שמן זית וגרדה של אבן יוגורט וכמובן פרחי זעתר.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן