תבשיל שקדי עגל מהחלומות

מאת עמיחי בר
0 תגובה 6.4k צפיות
לפני שמתחילים לוחצים על הפליי

מי אמר ששקדי עגל אוכלים רק על האש?
טוב בסדר נכון שקדים על האש זה טעים ובטח אם אפשר בפיתה, טחינה, ירקות שרופים, חריף ועמבה אבל… לא לשם זה התכנסו היום.
אם לא הכנתם עד היום תבשיל של שקדים מחכה לכם הפתעה לא פחות טעימה במתכון הזה.

סיר של שקדי עגל מטוגנים, ברוטב של פלפלים, חומוס מבושל ורק צריך להכין חלה ליד אז קבלו מתכון :

כמה טיפים לפני שמתחילים

1. אני משתמש בשקדי עגל קפואים שהם אחלה לבישול וגם זולים יותר מה טריים.

2. לגבי החומוס אפשר להשתמש בחומוס קפוא או חומוס משימורים. אם כבר שימורים אז יש שימורים של חומוס מבושל שמיועד להכנת ממרח חומוס והוא ממש טעים.

3. אם לא מצאתם פלפל שושקה אפשר להחליף בפלפלים רגילים.

4. שמטגנים את הפלפלים בשלב הראשון תנו להם זמן לקבל צריבה טובה.

5. לגבי תבלינים אין לי כמויות מדויקות רק אומר לא להתבייש בתיבול לטעום כל הזמן את התבשיל ולתקן תיבול ככל שצריך.

פרודקטים:

לשקדים:
1 ק״ג שקדי עגל חתוכים לקוביות בגודל של ביס
1 כוס קמח רגיל
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון

לרוטב:
שמן בנדיבות
2 פלפלים שושקה אדומים חתוכים לרצועות
1 פלפל שושקה צהוב חתוך לרצועות
1 פלפל שושקה כתום חתוך לרצונות
3 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לרצועות
2 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לרצועות
3 פלפלים אדומים יבשים שהשרתי רבע שעה במים חמים
2 כוסות חומוס מבושל כולל כוס ממי הבישול
שום…. הרבה שיני שום
צרור כוסברה שהפרדנו את הגבעולים מהעלים (לא לזרוק את הגבעולים נשתמש בהם)
זרעי כוסברה
כמון
כפית אריסה או פלפל צ׳ומה
מלח
סוכר
פפריקה מתוקה
מים

יאללה בוא נכין תבשיל שקדים


מתחילים עם השקדים.
מחממים שמן בסיר רחב. בזמן שהשמן מתחמם
מעבירים את קוביות השקדים לקערה עם הקמח, המלח והפלפל השחור.
מערבבים היטב מנערים מעודפי הקמח ומטגנים בשמן עד הזהבה.
מוצאים את השקדים.

לרוטב
בסיר רחב מחממים שמן בנדיבות ושהשמן חם מוסיפים את הפלפלים… אדומים, צהובים, כתומים, חריפים, יבשים, מלח ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומטגנים במשך כמה דקות.

שהפלפלים קיבלו צריבה יפה מוסיפים שיני שום, גבעולי כוסברה קצוצים, זרעי הכוסברה, כמון, פפריקה, אריסה, סוכר ואת החומוס המבושל.
מערבבים היטב ומבשלים במשך שתי דקות.

מוסיפים כוס ממי הבישול של החומוס וכוס מים חמים.
מביאים לרתיחה מנמיכים את החום מוסיפים את השקדים (הנוזלים צריכים לכסות את השקדים אבל לא יותר מזה )ומבשלים במשך שעה וחצי על חום ממש נמוך עד שהשקדים רכים.
מידי פעם מנערים את הסיר.

בתאבון

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן