כמה קשה לחדש ולגוון שמכינים עוף אבל בשביל זה אני כאן?
קבלו מתכון קל לעוף צלוי באורז וירקות, מנה שתגנוב את כל הפוקוס בארוחת שישי.
פרודוקטים:
עוף שלם פתוח לפרפר (תבקשו מהקצב)
1 קג אורז פרסי
200 גרם קוביות של שומן טלה
2 בצלים לבנים חתוכים לרצועות
10 שיני שום שלמות
1 גזר מגורד
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
צרור פטרוזליה קצוצה
1 לימון
3 עגבניות חתוכות לרבעים
1 רסק עגבניות קטן
שמן רגיל
מלח
סוכר
פלפל שחור גרוס
בהרט או ראס אל חנות
דבש
כמה טיפים לפני שמתחילים:
תטבלו את האורז והעוף בנדיבות ללא פחד. התיבול צריך להספיק לשקית אורז ולעוף שלם.
צריך סיר שמתאים גם לתנור.
קחו את הזמן לא למהר. ככל שהבישול יהיה ארוך יותר ועל חום נמוך יותר ככה יצא יותר טעים.
טיפ שנכון להרבה מתכונים, כל פעם שמוסיפים משהו לסיר מתבלים גם אותו בעדינות. תיבול בשלבים מבטיח תיבול אחיד.
יאללה בוא נבשל:
בשלב הראשון מכינים את העוף.
מיבשים את העוף היטב ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ובהרט או ראס אל חנות בנדיבות.
אגב כל תערובת תבלינים שאתם אוהבים תעבוד במתכון ככה שתרגישו חופשי ללכת לכיון שלכם.
בסיר רחב שמתאים גם לתנור מוסיפים שמן בנדיבות ואת הקוביות של השומן טלה שתיבלנו במלח ופלפל שחור גרוס.
שהשמן חם מניחים את העוף על הצד של העור ומטגנים עד שהצד של העור מזהיב.
הופכים את העוף ומטגנים עוד 5 דקות.
מוציאים את העוף ומוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הגזר המגורד, הפלפל הצהוב שיני השום, מיץ לימון מלח פלפל שחור וסוכר.
מוסיפים את רסק העגבניות וקוביות העגבניה ומבשלים במשך 2 דקות.
מוסיפים את האורז וכלל שצריך עוד שמן אם אין מספיק בשלב זה.
מטגנים הכל במשך 2 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים דבש ומים (כמות מים לפי ההוראות על האריזה של האורז)
מניחים את העוף ומוסיפים פטרוזליה קצוצה.
מביאים לרתיחה מורידים מהאש.
מזלפים מעל העוף עוד דבש ועוטפים את הסיר היטב בנייר כסף.
מכניסים לתנור ל 4.5 שעות על 120 מעלות.
מורידים את נייר הכסף מעלים את הטמפ בתנור ל 180 ומבשלים עוד חצי שעה.
בתאבון