טוב אז קבלו מתכון למנה ליום שישי שתמלא את הבית בריח מטורף והיא כל כך טעימה שהיא תגנוב את ההצגה.
כמו תמיד תדליקו את המוזיקה תפתחו בקבוק יין ואפשר להתחיל לבשל ארוחת שבת?
כמה טיפים לפני:
אפשר להשתמש בכתף או שוק טלה.
תתבלו את הטלה בנדיבות (פלפל שחור גרוס, מלח דק ונענע יבשה).
את הבצלים אפשר לרכך גם במיקרו במקום לבשל זה חוסך זמן.
שאתה מניחים את הבצלים אני אוהב להניח אותם שהצד שלהם פונה לאותו כיון ולא לפחד לצופף אותם היטב.
כדי לקבל את הטלה קריספי לקראת ההגשה מניחים את התבנית בחלק העליון של התנור על אופצית גריל ומשאירים את דלת התנור מעט פתוחה. מזליפים עוד קצת דבש ושמים על החום הכי גבוה שיש לכם בתנור.
פרודוקטים:
שוק/כתף טלה
בצלים לבנים למילוי (למגש גדול כמו בתמונה בערך 1.5 קג).
רכז רימונים אפשר להחליף בסילאן
דבש
נענע
שמיר
שמן זית
צנוברים
פלפל אנגלי טחון
גרדת לימון
נענע יבשה
לטלה
מייבשים את הטלה היטב ומתבלים בנדיבות במלח דק, פלפל שחור גרוס ונענע יבשה. אחרי שמניחים את הכתף על הבצלים מוסיפים שמן זית ומזליפים מעט דבש.
לבצלים:
מבשלים חצי בישול שלוש כוסות אורז לבן.
מקררים את האורז ומוסיפים שמיר והרבה נענע.
גרדת לימון
פלפל אנגלי
מלח
צנוברים קלויים
לטעום שלא חסר תיבול.
שוטפים היטב וחורצים את הבצלים עד המרכז של הבצל.
מכניסים את הבצלים (לא את כולם יחד למיקרו בין 3 ל 5 דקות) עד שהם מתרככים.
מוציאים את הבצלים, מקררים מעט ומקלפים לגלדים בעדינות.
ממלאים בתערובת של האורז ומהדקים היטב.
מניחים בסיר או בתבנית משומנת בשמן זית שהתפר של הבצל מופנה כלפי מטה.
לרוטב:
מערבבים חצי כוס שמן זית
שליש כוס רכז רימונים
שליש כוס מים רותחים
כף דבש
מלח
מערבבים הכל מתקנים טעמים אם צריך.
שופכים מעל הבצלים.
מניחים את הטלה על הבצלים, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 120 מעלות לחמש שעות.
מורידים את הנייר כסף ונותנים מכת חום חזקה ל 20 עד 30 דקות על אופצית גריל שדלת התנור ממש מעט פתוחה.