לברק ברוטב חמאה ועגבניות

מאת עמיחי בר
0 תגובה 5.9k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

איזה כיף שיש לכם מנה שלא משנה מה ואיך היא תמיד יוצאת טעימה.
מנה כזאת שאי אפשר לפספס אתה גם אם שכחתם אותה קצת בתנור או על הגז או אם לא דייקתם במתכון.
מנה כזאת שמתאימה לארוחת ערב קלילה בלי הרבה מאמץ אבל גם מתאימה לארוחת ערב שישי או חג או שסתם בא לכם לעשות רושם… אחלה מנה לבשל למי שאתם אוהבים.
כזאת היא המנה של לברקים ברוטב חמאה ועגבניות אז אחרי כל זה קבלו מתכון.

אבל שניה לפני המתכון… אתם יכולים להשתמש בכל דג שלם שאתם אוהבים.
תרגישו חופשי להוסיף פלפל חריף, פרוסות לימון, שומר, אורגנו או זעתר טרי בקיצור הבנתם אותי.

פרודוקטים

2 לברקים שלמים (בבקשה אל תורידו להם את הזנב זה תמיד משגע אותי?‍♂️).
10 שיני שום שלמות
1 קג עגבניות שרי תמר… ככל שהעגבניות יהיו מתוקות יותר ככה המנה תהא טעימה יותר אז תטעמו את העגבניות לפני.
מלח
שמן זית
100 גרם חמאה (אפשר קצת פחות תלוי במצפון שלכם)
יין לבן (אפשרי)
צרור זעתר טרי (אפשרי)
פלפל שחור גרוס

יאללה בוא נכין:
במחבת שמתאימה גם לתנור מכניסים את העגבניות, שמן זית בנדיבות, זעתר טרי ומלח.
מבשלים על חום גבוה במשך 15 דקות.
בזמן הזה חורצים את הדגים מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
אפשר גם להוסיף פרוסות לימון בבטן הדגים.
הסיבה שחורצים את הדג מעבר זה לתת לרוטב לחדור וגם מאפשר לדעת מתי הדג מוכן וזה גם יפה ?.
אחרי 15 דקות וכלל שרוצים מוסיפים מעט יין לבן ונותנים לאלכהול להתאדות במשך 2 דקות.
מניחים את הדגים בתבנית מרטיבים עם הרוטב בעזרת כף את הדגים מוסיפים עוד שמן זית מעל הדג ומכניסים לתנור על 180 מעלות.
משך זמן בתנור תלוי בגודל הדג. לברק כמו בתמונה זה בערך 20 דקות.
מוציאים מהתנור מחזירים לאש על חום בנוני ומוסיפים קוביות חמאה.
מנערים בעדינות את התבנית (ככה הרוטב לא יתפרק) ובעזרת כף מרטיבים את הדג עם הרוטב.
בתאבון.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן