פילה לוקוס צרוב ברוטב חמאה

מאת עמיחי בר
0 תגובה 3.2k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

השבוע מישהו כתב לי הודעה ושאל אם אני חולם על המנות שאני מכין?
עניתי לו כמובן שכן מי לא חולם על מנות שהוא רוצה להכין! במחשבה שניה הבנתי שאולי אולי זה קצת חריג.
אז כן אני חולם לפעמיים על מנות שבא לי להכין ולא רק שאני חולם אני גם דואג להגשים כי אין דבר כזה לחלום ולא משנה על מה ולהשאיר את החלום במגירה?‍♂️

פילה לוקוס צרוב ברוטב חמאה, לימון, שמיר ופלפלים ירוקים מוחמצים וערמה של צ׳יפס?

פרודוקטים:

לצ׳יפס:
5 תפוחי אדמה אדומים שטופים
שמן
מלח

לדג:
פילה לוקוס חתוך למנות (כל דג אחר יעבוד)
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
טימין
2 שיני שום
חמאה

לרוטב:
מיץ מ 2 לימונים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
צרור שמיר קצוץ
פלפלים ירוקים מוחמצים (אפשר גם צלפים)

יאללה בואו נכין

בואו נכין צ׳יפס – שוטפים היטב את תפוחי האדמה ובעזרת מנדולינה חותכים רצועות דקות. מעבירים לקערה עם מים ושוטפים בעזרת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים.
מעבירים למגבת ומיבשים היטב.
מטגנים בשמן עמוק על 170 מעלות עד הזהבה.
מוציאים ומיד מפזרים מלח דק.

בואו נכין דג – מיבשיים את הדג היטב ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס בנדיבות.
מחממים מחבת לחום בנוני עם שמן זית ומניחים את הדג.
בשניות הראשונות לוחצים בעזרת היד את הדג למחבת כדי שהעור ידבק ויקבל צריבה טובה.
צורבים את הדג על חום בנוני (שמן הצלייה תלוי בעובי הדג).
שבמבט צידי נראה ש 80% מגובה הדג כבר מוכן מוסיפים למחבת קוביות חמאה, טימין שיני שום ובעזרת כף מרטיבים את הדג במשך מספר דקות.

מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה

ואי אפשר בלי הרוטב – מוסיפים למחבת את המיץ שסחטנו מהלימונים ומצמצמים מחצית מהכמות.
מנמיכים את האש מוסיפים את הפלפלים הירוקים קוביות של חמאה קרה (תקפידו שהחמאה תהיה ממש קרה) ומנערים את המחבת בעדינות עד שמתקבל רוטב. מוסיפים את השמיר ושופכים הכל מעל הדג והצ׳יפס.

בתאבון

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן