דג צרוב ברוטב חמאת הדרים ואפונת שלג

מאת עמיחי בר
0 תגובה 3.4k צפיות
דג צרוב
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי: אם כבר נשארים בבית במזג אוויר חורפי קבלו שיר שתמיד עושה טוב

קבלו מתכון למנה שתסדר לכם ערב חמישי טעים בבית, כל מה שאתם צריכים לעשות זה להכין את המנה וכמובן לדאוג לאלכהול טוב ואם כבר דאגתם לאלכהול טוב תרגישו חופשי להזמין גם אותי?

שניה לפני המתכון כמה טיפים שיעשו את החיים קלים יותר.

דגים זה אחד מחומרי הגלם שהרבה אנשים חוששים להתעסק אתם אבל תאמינו לי אין מה לפחד. אוכל כמו אהבה עושים ברגישות ובלי פחד.
קבלו כמה טיפים שיעזרו לכם לפני הכנת המנה.

  1. אם צריבה של דג על מחבת זה משהו שאתם חוששים לעשות אפשר לצרוב את הדג בתנור ולהכניס אותו לרוטב בהמשך. רק תטבלו היטב בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס.
  2. אם בכל זאת החלטתם לצרוב את הדג במחבת תוודאו שהדג יבש לפני שאתם מניחים אותו במחבת. תייבשו אותו היטב תפזרו מלח בנדיבות משני צידי הדג.
  3. תחממו מחבת לחום בנוני לא גבוה מידי ורק אז תניחו את הדג בעדינות על הצד של העור בשניות הראשונות תלחצו את הדג למחבת.
  4. את הדג לא מנסים להפוך עד שהוא לא משתחרר בקלות. אגב אפשר גם לבשל אותו לאורך כל הדרך על הצד של העור, ככה אני אוהב את הדג שלי.
  5. לגבי איזה דג לבחור, למנה הזאת אני הלכתי על דניס אבל כל דג שאתם אוהבים יעשה את העבודה.
  6. אחרי שמוסיפים את החמאה לרוטב אל תערבבו אחרת הרוטב ישבר כל מה שצריך זה לנער את המחבת בעדינות.

פרודוקטים:

2 חתיכות של פילה דניס או כל דג שאתם אוהבים.
1 תפוז דם
1 קלמנטינה
1 תפוז רגיל
חצי לימון
שמן זית
70 גרם חמאה
4 שיני שום פרוס דק
חצי בצל סגול פרוס דק לרצועות
כף צלפים
חופן של אפונת שלג שחלטנו לדקה במים רותחים והעברנו למים קרים.

הוראות הכנה


מחממים מחבת שמתאימה גם לתנור עם שמן זית (בנדיבות) לחום בנוני.
מניחים את הפילה של הדג כאשר הצד של העור כלפי מטה. בשניות הראשונית ולוחצים את הדג כלפי תחתית המחבת שיתפס היטב.
צורבים את הדג במשך 5 דקות לא חובה להפוך אותו כמו שכתבתי.
מוסיפים כף צלפים, את השום והבצל הסגול.
מוסיפים חצי מכמות אפונת השלג ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מיץ שסחטנו מהתפוז, לימון, קלמנטינה ותפוז הדם.
בעזרת כף משקים את הדג ברוטב.
מכניסים את הדג לתנור על 180 מעלות ל 10 דקות.
מוציאים את המחבת חזרה לאש על חום הכי נמוך שיש.
מוסיפים עוד קצת אפונת שלג, מפזרים קוביות חמאה ומנערים את המחבת בעדינות עד שנוצר רוטב ובעזרת כף משקים את הדג.

בתאבון

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן