יש הרבה מנות שאנחנו מכינים לילדים והכי רוצים שיהיה להם טעים ושייסימו את כל האוכל בצלחת אבל…. ויש אבל.
בלב בשקט אנחנו חושבים שזה יהיה נחמד אם ישאר איזה ביס או שתיים או שלוש בצלחת כדי שנוכל גם אנחנו לאכול מבלי נקיפות מצפון.
לי זה קורה שהם אוכלים מלוואח או פיצה ואני צופה מהצד כמו נשר שחג מעל הטרף אבל זה הכי תופס אותי במנה הזאת של פרגית מטוגנת ברוטב חמוץ מתוק. אורז לבן סלט קולסלאו ומלפפון חמוץ.
פרודוקטים
לרוטב:
150 גרם סוכר לבן
כף דבש
180 מ״ל חומץ רגיל
50 מ״ל מים
מיץ מתפוז אחד וגרדה מהתפוז
100 מ״ל סויה כהה (לא רגילה?♂️)
ככל שרוצים חריף אפשר גם סרירצ׳ה או כל רוטב חריף שאוהבים.
לפרגית:
1 קג פרגית
לציפוי
500 גרם קמח רגיל
50 גרם קונפלור (אפשרי לא חובה)
תערובת תבלינים שאוהבים אני השתמשתי
מלח
פלפל לבן
אבקת שום
אבקת בצל
אבקת ג’ינג’ר
פפריקה מעושנת
פפריקה מתוקה
טוגארשי
לבלילה
4 ביצים
מלח
כף מים
יאללה בוא נכין
אל סיר מכניסים את כל הפרודוקטים של הרוטב.
מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש (תיזהרו שלא יגלוש ).
מבשלים עוד 10 דקות ומערבבים.
אחרי 10 דקות מוסיפים תערובת של כף
גדושה של קונפלור שערבבתם עם 2 כפות מים קרים.
מערבבים היטב ומבשלים עוד 5 דקות על חום נמוך.
סוגרים את האש.
בשלב בזה אם רוצים חריפות ואני בעד מוסיפים 5 שיני שום כתושות ושלושה פלפלים אדומים חריפים שקצצתם דק.
יאללה בוא נטגן את הפרגיות.
אנחנו צריכים שתי קערות או תבניות.
באחת כל הפרודוקטים של הציפוי ובשניה הביצים שטרפנו עם מלח וכף מים.
תובלים את הפרגיות בקמח מנערים היטב מעודפי הקמח ומעבירים לתערובות של הביצים ואז שוב לקמח ודואגים שהקמח יעטוף היטב את הפרגיות.
ממש תלחצו את הקמח לפרגית שהכל יהיה עטוף היטב.
מטגנים את הפרגיות בשמן בטמפ של 170 מעלות בין שלוש לחמש דקות.
מוציאים לרשת ומברישים ברוטב או כמו שאני עשיתי תובלים את כל הפרגית ברוטב ?
בתאבון לילדים, או בעצם לכם!