ניוקי עננים ברוטב חמאה

מאת עמיחי בר
0 תגובה 15k צפיות
לפני שמבשלים תלחצו פליי: ניוקי זו כזו מנה רומנטית בעייני אז קבלו קישור לאלבום הופעה חיה שיכניס אותכם למצב רוח רומנטי

מה אני אגיד לכם שנים הסתובבתי בעולם בידיעה שאני לא אוהב ניוקי. זה לא שלא אכלתי ניוקי במסעדות, ניסיתי בחיי שניסיתי אבל תמיד זה לא היה טעים ועם מרקם של מסטיק או סוג של תחליף בשר, מבלי להעליב את חובבי תחליפי הבשר הכוונה שלי של תחליף בשר משנות ה 80.
יום חורף אחד גשום התחשק לי להכין ניוקי, האמת שלא היה יום חורף גשום פשוט מלאי עצום של תפוחי אדמה בבית, מי ישמע החורף מתקרב ואי אפשר יהיה לצאת.
החלטתי לעשות מה שאני אוהב וזה לחפור (יסכים איתי כל מי שהצליח לקרוא את שורה זו) וללמוד ולקרוא ולחקור איך מכינים ניוקי טעים!

מתכון לניוקי עננים וגם רוטב טעים.

מצרכים
6 תפוחי אדמה גדולים סהכ צריך 800 גרם נטו של תפוחי אדמה אחרי שרוקנו אותם לאחר האפייה.
מלח גס
250 גרם קמח מסוג 00 (קמח דק דק).
1 חלמון

לרוטב
70 גרם חמאה
זרעים מ 2 עגבניות
חצי לימון
עלה מרווה
מלח

הוראות הכנה


מניח את תפוחי האדמה על תלולית מלח גס ואופה בין בין 45 דקות לשעה על 200 מעלות.
ברגע שהם רכים ממש מוציאים.
את התפוחי האדמה מקלפים שהם חמים (כן גם ברמת כוויה אם רוצים ניוקי טעים) ומעבירים דרך מסננת תפוחי אדמה (רייסר).
מניחים את תפוחי האדמה על משטח עבודה ומוסיפים חלמון אחד ועד 250 גרם קמח מסוג 00 (קמח דק דק) שנוסיף לאט לאט ובהדרגה.
לא חובה להשתמש בכל הקמח אני השתמשתי בערך 230 גרם.

מוסיפים את הקמח ומתחילים ללוש אבל לא ללוש יותר מידי הכל בתנועות קלות זה לא בצק של פיצה?‍♂️

הבצק צריך להיות טיפה רטוב. לאחר מכן אני מחלק את הבצק לארבע חתיכות.
כל חתיכה מגלגלים לנחש ארוך וחותכים לקוביות בגודל מתאים, אני חתכתי בעזרת קלף אפייה אבל גם סכין חדה תעשה את העבודה.
מכניסים את הניוקי לסיר עם מים רותחים ומלח בנדיבות ומבשלים בערך דקה או עד שהם צפים.
משם ישר לרוטב.
אם רוצים לשמור במקרר או להקפיא מיד אחרי הבישול להכניס את הניוקי למי קרח לעצור את הבישול ומשם לכלי עם שמן זית שיעטוף את הניוקי.

מתכון לרוטב חמאה ומרוווה:
במחבת קרה מנחים את החמאה, עלה מרווה, זרעים מעגבניות, מלח מיץ מחצי לימון ומדליקים על חום בנוני. מנערים את המחבת בעדינות כל הזמן עד שמתגבש רוטב תיזהרו לא לשרוף את החמאה.
בסוף מוסיפים את הניוקי ומנערים את המחבת מעט ומגישים.


טיפים לצלחות:
לא להעמיס ניוקי בצלחת לתת לכל אחד את המקום שלו. להניח בסוף את עלי המרווה בעדינות בין הניוקי

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן