לזניה פתוחה ברוטב בולונז

מאת עמיחי בר
0 תגובה 2.7k צפיות
לפני שמתחילים לוחצים על הפליי

אין אחד שלא יודע להכין רוטב בולונז ולכל אחד יש את הגרסה שלו לרוטב שהוא בטוח שהיא הכי טובה.
עכשיו ברור שיש את במתכוון הקלאסית אבל כמו כל סבתא מרוקאית טובה כל אחד לוקח את המתכון לרוטב שלו.

שנים לא היה לי מתכון קבוע וכל פעם מחדש הייתי עושה שינויים, תוספות, דרכי הכנה שונות, אבל אחרי כל זה החלטתי לחזור למתכון הכי בסיסי וקל שיש.

עכשיו תורכם, קחו את המתכון הזה ותרגישו חופשי לקחת אותו לאן שאתם אוהבים: אפשר להוסיף בזיליקום לרוטב, אפשר להוסיף בסוף הבישול חמאה, פרמז׳ן או פשוט סתם שן שום כתושה לחריפות רעננה ובגדול הבנתם אותי.

מה שכן חשוב כמו שאתם מכירים אותי…. להכין את האוכל באהבה?

מתכון לרוטב בולונז:

פרודוקטים
1 גזר חתיך לקוביות קטנות
1 בצל לבן חתוך דק
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 שיני שום קצוצות על הסכין
טימין טרי
רסק עגבניות
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור גרוס
1 ק״ג בשר בקר טחון
אורגנו יבש
שמן זית
סוכר

יאללה בוא נכין:
בסיר רחב מטגנים במשך 5 דקות בשמן זית את הבצל, הסלרי והגזר. מתבלים בלח.
מוסיפים את הבשר מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס מפוררים בעזרת כף עץ את הבשר ומוסיפים את השום והטימין.
מבשלים הכל עד שהנוזלים של הבשר מצטמצמים לגמרי.
מוסיפים רסק וסוכר מערבבים היטב ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומעט מים.
מביאים לרתיחה מורדים לחום נמוך ומבשלים חמש דקות.

מבשלים את דפי הלזניה לפי הוראות היצרן
מניחים את הדפים מעל מוסיפים רוטב מקפלים וחוזרים שוב כפי שרואים בתמונה

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן