מעשה שהיה כך היה??
ליעם ואני נכנסנו נסענו לסופר ביום שישי לעשות קניות לקראת השבת.
כבר בחניה שאלתי את עצמי בפעם המי יודע כמה איך לעזאזל כל שישי אני עומד ומחפש חניה ליד הסופר ואיך אני הולך לעמוד עכשיו בתור לקופה במשך שעות, מי ישמע זה תור לחידוש דרכון וכל זה כי לא עשיתי קניות ביום חמישי.
אבל אז אני נזכר שהעולם מתחלק לשניים.
אלו שכבר ביום שני יודעים מה הם הולכים לבדל ביום שישי ועושים את כל הקניות במהלך השבוע, ואלו שנכנסים לסופר ביום שישי בשעה 11:00 בבוקר כאשר עדין אין להם מושג מה הם הולכים לבשל.
מפה לשם בדוכן הירקות ליעם אמר לי: אבא, איזה ירק זה? כאשר בוא מצביע על ערמה של חצילים.
ואני נדלק ואומר ואוו כמה סוגי חצילים יש כאן אז בוא נכין סינייה חצילים מטוגנים.
פרודוקטים
חצילים מכל מיני סוגים….. יעבוד גם רק עם חציל רגיל.
4 עגבניות חתוכות לרבעים
2 בצלים לבנים חתוכים לטבעות עבות
1 פלפל ירוק חריף חתוך גס
6 שיני שום
רסק
מלח
כמון
שקדים מולבנים קלויים
פטרוזיליה קצוצה
טחינה
מיץ לימון
יאללה בוא נכין:
חתוכים את החצילים לקוחות בגודל ביס.
מטגנים את החצילים עד הזהבה מפזרים מלח איך שהם יוצאים מהשמן ומניחים בצד.
במחבת או סיר שמתאימים גם לתנור מוסיפים שמן זית את הבצלים מלח וצורבים היטב.
מוסיפים את שיני השום והפלפל החריף ומטגנים במשך 2 דקות.
מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את העגבניות והכמון עוד קצת מלח ומערבבים היטב.
מוסיפים את החצילים מערבבים היטב ומוסיפים מים.
לא צריך הרבה מים תלוי בגודל הסיר… אני הוספתי חצי כוס על מחבת בנונית.
מבשלים הכל על אש בנונית במשך 10 דקות.
מורידים מהאש מוסיפים טחינה בנדיבות ומכניסים לתנור על 180 ל20 דקות או עד הזהבה.
מוציאים מפזרים את השקדים והפטרוזיליה ובתאבון.