יש מאכלים שמרוב שאני אוהב ומכבד אותם לוקח לי הרבה זמן עד שאני מעז להכין אותם…ככה היה לי עם הפלאפל.
מבחינתי האהבה לפלאפל עוד התחילה בגיל צעיר שגדלתי בכרמיאל שם בפארק על שם אופירה נבון ז״ל, כל יום עצמאות כובע טמבל על הראש, מנת פלאפל ביד אחת וטרופית ענבים ביד השניה.
אז למדתי, חקרתי, ניסיתי להכין בכל מיני דרכים, קראתי מאמרים, מתכונים ולא הייתה פלפלאיה שאכלתי בה שלא שאלתי את המוכר מה הסוד שלו לפלאפל מושלם.
לקח לי הרבה זמן עד שמצאתי את המתכון שאני אוהב וגם פה כמו כל מתכון שלי התיבול זה עניין של העדפה אישית. אפשר לשחק אתו אבל הכי חשוב לתבל ביד נדיבה לא לפחד.
לפני שמתחילים קבלו 7 טיפים לפלאפל מושלם
- משתמשים בחומס שעבר השרייה כפי שתקראו במתכון ולא חומוס מבושל או חומוס משימורים.
- למי שיש מטחנת בשר ישנה תשתמשו בה ככה מקבלים מרקם מתפצפץ בפה. אם השתמשתם במעבד מזון אל תטחנו יותר מידי את התערובת.
- טיגון…. שמן עמוק וטמפ של 160 מעלות.
- הרבה ירק בבקשה לא פלאפל צהוב חיוור (כמוני?).
- תטעמו את התערובת לפני שאתם מטגנים אותה.
- לכו תקנו כף להכנת פלאפל זה עולה גרושים ושווה את זה לגמרי. פלאפל שמכינים ביד יש לו נטייה להיות גדול מידי, דחוס ולא אוורירי.
- אפשר להקפיא ורצוי לא להכין אפוי.
פרודוקטים:
1 בצל גדול קלוף פרודוקטים :
1 ק״ג חומוס מזן הדס שעבר השרייה במשך 12 שעות.
2 בצלים לבנים קלופים
7 שיני שום
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
כף מלח
כף כמון
כפית שטוחה של הל טחון
כף זרעי כוסברה קלויים
3 פלפלים אדומים יבשים חריפים
4 כפות פטרוזיליה מיובשת
4 כפות כוסברה מיובשת
חצי כוס מים קרים
צרור גדול של כוסברה טרייה
צרור גדול של פטרוזיליה טרייה
יאללה בוא נכין:
טוחנים את החומוס הבצל, השום, הפטרוזליה הטרייה, זרעי הכוסברה, פלפלים יבשים חריפים והכוסברה הטרייה.
מוסיפים את הסודה לשתייה אבקת אפייה מלח כמון הפטרוזיליה והכוסברה היבשים.
מערבבים היטב ומוסיפים לאט את המים תוך ערבוב מכניסים למקרר לשעה ומטגנים.
בתאבון!