טוסט אבוקדו עם מקושקשת רכה

מאת עמיחי בר
0 תגובה 4.7k צפיות
טוסט אבוקדו
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

להכין אוכל באמצע שבוע זה תמיד מורכב יותר, למי בכלל יש זמן לבשל תוך כדי הטרוף של היום יום. תכלס גם הכי קל לארגן תפריט שמבוסס על עבאדי וקפה שחור (לדעתי זה שילוב של אוכל שצריך לקבל  אישור מאונסק״ו)  קצת וופלים יבשים של חדרי ישיבות,  אולי איזה שוקולד שמישהו שחזר מחו״ל הביא למשר ואפשר להזמין אוכל נטול נשמה וטעם  במארז צבעוני כדי למלא את התאבון.

 אבל ויש אבל גדול, דווקא בימים כאלה אני אוהב לארגן לעצמי

 ארוחה פשוטה, טעימה וקלה להכנה.

אני יכול להעיד על עצמי שאני sucker של הדברים  הפשוטים בחיים. 

למדתי עם השנים שהדברים הכי פשוטים הם אלו  שממלאים אותי ועושים לי את זה . עד כמה הדברים הפשוטים עושים לי את זה? 

תנו לי לשבת בקרן רחוב עם אספרסו טוב ועוגת תפוזים רכה וטעימה, איזה דבר זה!

או שתתנו לי צלחת עם אורז לבן, סלט ירקות וטחינה פשוט תכינו לי טוסט של אבוקדו וביצה מקושקשת  רכה ואני מסודר.

בקיצור אין לי הרבה בקשות?

טוסט אבוקדו וביצה מקושקשת מושלמים 

טוסט

תמרחו שמן זית על הלחם ותוסיפו מלח ותנו צריבה  טובה במחבת פסים. 

אבוקדו:

 תעשו לי טובה תבחרו אבוקדו טוב זאת בדיוק העונה  ככה שאין סיבה לפספס. 

מקושקשת :

אל סיר קטן או מחבת קטנה מוסיפים 4 ביצים מלח  וחמאה. כמה חמאה? כמה שאתם רוצים לפנק את עצמכם. 

אני מוסיף 40 גרם (טוב טוב אולי קצת יותר). 

מדליקים את האש על חום נמוך בנוני ומתחילים לערבב את הביצים. 

אל תתפתו לעבוד על חום גבוה כי תקבלו  חביתה קרועה ולא מקושקשת. 

הסוד למקושקשת קרמית

כל הזמן לערבב וברגע  שהסיר מתחמם מידי  והביצה מתחילה  להקרש מורידים מהאש  וממשיכים לערבב. 

מחזירים שוב לאש ברגע שנדמה שהטמפ׳ ירדה  וממשיכים לערבב עד  שמקבלים מקושקשת  במרקם קרמי. 

עכשיו מסדרים את האבוקדו על הטוסט ומניחים מעל את המקושקשת, עירית קצוצה, שאטה יבש חריף  וטבסקו ירוק יסגור את הפינה. 

מה שנשאר לכם זה לתת ביס מהחלומות, שיהיה בתאבון!

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן