כרוב צלוי ברוטב קיסר

מאת עמיחי בר
0 תגובה 9.2k צפיות

אחד הדברים הכי מאתגרים שיש זה לקחת ירק ולהכין ממנו מנה טעימה ברמה שמי שיאכל אותה יקלל אותכם מרוב שטעים לו.
לציניקנים שבנינו,לא צ׳יפס ופירה לא נחשבים, אז אל תספרו לי סיפורים.

טוב אם ככה אז אולי גם כרוב צלוי עם רוטב קיסר, מלא פרמז׳ן, פרורי לחם מתובלים ושמן זית גם לא נחשב ? או שירק זה ירק?עד שנחליט קבלו מתכון :

פרודוקטים:


1 כרוב ירוק חתוך לרבעים או שמיניות אם הכרוב גדול.
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

את המתכון לרוטב קיסר תמצאו אצלי באתר – סלט קיסר.

למנה הזו אפשר לטחון את כל רכיבי הרוטב יחד כפי שאני עשיתי בריילס אצלי בעמוד.

לפרורי לחם
1 כוס פרורי פאנקו
מלח
פלפל שחור גרוס
זעתר או אורגנו טריים קצוצים.
אורגנו יבש
פטרוזליה יבשה
שמן זית

לפרמז׳ן- פרמז׳ן והרבה.

יאללה בוא נכין:


מתבלים את הכרוב בשמן זית (בנדיבות) מלח ופלפל שחור גרוס.
עכשיו יש אופציה להכניס לתנור מכוסה בנייר כסף על 120 מעלות ל 4 שעות.
אחרי 4 שעות להסיר את הנייר כסף לעלות ל 200 מעלות לעוד חצי שעה.
אפשרות שניה אם אין לכם זמן להכניס לתנור על 180 מעלות עד הזהבה.

לפרורי לחם המתובלים:
מעבירים את הפאנקו למחבת יבשה וקוליים אותם על חום בנוני עד הזהבה. שהפרורים מזהיבים מוסיפים כל הרכיבים האחרים כולל שמן זית ומקפיצים אותם יחד (תיזהרו לא לשרוף את פרורי הלחם).

מרכיבים את המנה
מניחים את הכרוב בצלחת. מפזרים את הרוטב, הפרמז׳ן, פרורי הלחם ועוד נגיעה של שמן זית מעל הכל.

בתאבון

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן