יום שני זה אחלה יום להכין אוכל ממה שנשאר במקרר/מזווה אז קבלו מתכון למחבת של לזניה שקשוקה שבגדול זה שילוב מטורף וטעים וכן זה שיש דפי לזניה לא אומר שלא צריך גם לחם ליד המנה כי הרוטב דורש ניגוב?
פרודוקטים
חצי חבילת דפי לזניה שעברו חצי בישול
ביצים
עגבניות
תרד
שום
בצל
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
יאללה בואו נכין:
אל מחבת שמתאימה גם לתנור מעבירים בצל לבן שחתכנו לרצועות ומטגנים בשמן זית.
שהבצל מקבל צבע מוסיפים רבעים של עגבניות, שיני שום, מלח, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה ופלפל שחור ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
מוסיפים תרד ואת דפי הלזניה שעברו חצי בישול (בהתאם להוראות על האריזה) מוסיפים כוס ממי הבישול של הלזניה.
מערבבים ומכניסים לתנור על 180 ל 15 דקות.
מוציאים חזרה לגז על חום נמוך ומוסיפים את הביצים.
טיפ מס 1 לשקשוקה….. לא לשכוח אחרי שמוסיפים את הביצים לפזר עליהם מלח.
מבשלים עוד חמש דקות או עד מידת עשייה רצויה של הביצים ובבקשה תתייחסו לביצים בכבוד (?♂️) לא לבשל אותם יותר מידי.