מרק עוף אמיתי

מאת עמיחי בר
0 תגובה 2.5k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

במסגרת פינתנו, דברים שחובה לדעת:

  1. גברים הגיע הזמן להודות, אנחנו הזן הנחות, אנחנו פחות חכמים, פחות רגישים, פחות מודעים ובגדול פחות בהכל, לא מדובר בדברי חנופה פשוט תובנות שבאות עם הגיל 42??
  2. חובה לדעת להחליף פנצ'ר לבד. אל תסמכו שמישהו אחר יגיע ב 02:00 לעזור לכם?
  3. אחיי הגברים מאחר שאנחנו נוטים להפוך שפעת למחלה פטאלית חובה לדעת להכין מרק עוף צח וצלול כזה שמרפא אותנו וממלא אותנו ברחמים עצמיים?‍♂️

פרודוקטים למרק עוף נפלא:


1 עוף שלם (עופיון) או 1 קג כנפיים וחצי קג גרונות הודו.
3 גזרים
2 בצלים לבנים שלמים
1 שורש פטרוזליה
1 תפוח אדמה
1 שורש סלרי
4 גבעולי סלרי כולל העלים
פלפל אנגלי שלם
מלח ים אטלנטי
בין 5 ל 4 ליטר מים

לפני הבישול כמה טיפים:

את הירקות להכניס שלמים למרק, לא לחתוך אותם. ככה הם לא יתפרקו בזמן הבישול ונקבל מרק צלול.

לא להביא את המרק לרתיחה.

תבשלו את המרק כמה שיותר זמן ככה הוא יצטמצם ויקבל יותר טעמים.

לא לוותר על שמיר קצוץ, אטריות ועוף מפורק בצלחת מרק שמגישים.

מתכון:


מכניסים את כל הירקות והעוף לסיר יחד עם הפלפל האנגלי. מוסיפים מים ומביאים לכמעט רתיחה.
מנמיכים את החום ומבשלים בסבלנות בין 3 ל 5 שעות. לא להיבהל אין מה לעשות, רק לתת למרק להתבשל ולמלא את הבית בריח של חורף.
תוך כדי בישול מוציאים את הקצף והלכלוך שמצטברים בימי המרק בעזרת כף מסננת או כף פשוטה.
את המלח אפשר להוסיף בתחילת הבישול, אני דווקא מעדיף להוסיף בסוף הבישול.
מוציאים את העוף והירקות בזהירות.
את העוף מפרקים ואפשר להוסיף בהגשה אל תוך המרק . מהירקות השלמים נפרדים,הם סיימו את תפקידים.
ככל שרוצים ירקות במרק אפשר להוסיף ירקות חדשים ולתת להם בישול במרק עד שהם מתרככים. קחו בחשבון שכל ירק יש לו זמן בישול שונה.

בתאבון!

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן