גוזלמה

מאת עמיחי בר
0 תגובה 4.7k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

אני מת על המתכון הזה כי אי אפשר לפספס אתו.
בצק על בסיס יוגורט, במילוי אתם יכולים להשתולל אם כל דבר שאתם אוהבים והתוצאה תהיה מדהימה.

פרודוקטים:
לבצק
3 כוסות קמח לבן
1.5 כוסות יוגורט יווני 8%
כפית מלח
כפית סוכר
2 כפות שמן זית

למילוי
2 חבילות תרד
2 בצלים לבנים
מוצרלה מגורדת
פרמז׳ן
גבינת פטה

יאללה גוזלמה
אל מיקסר עם וו לישה מעבירים את כל רכיבי הבצק. לשים הכל במשך 7 דקות עד שמתגבש בצק אחיד. אם הבצק רטוב מוסיפים מעט קמח.
מעברים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו קצת בעזרת היד.
מכדררים לכדור מכנסים לקערה משומנת ומכסים למשך שעה.

למילוי:
בסיר רחב עם שמן זית מטגנים
את הבצלים שחתכנו לרצועות.
שהבצלים מזהיבים מוסיפים 2 חבילות גדולות של תרד.
מעט מלח ופלפל שחור גרוס.
לא לבשל יותר מידי את התרד.
מעבירים את הכל למסננת כדי שכל הנוזלים ירדו ולא ירטיבו את הבצק.

מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים:
גבינת פטה
פרמז׳ן
מוצרלה מגורדת
מערבבים הכל היטב ומתקנים טעמים אם צריך.

מחלקים את הבצק ל 5 כדורים.
מרדדים כל כדור לעיגול דק.
מפזרים מהתערבות של התרד והגבינות על פני הבצק.
מקפלים לחצי ומהדקים את הקצוות של הבצק.

לוחצים על הבצק בעזרת היד (לא חזק מידי ולא להיבהל עם הבצק נקרע קצת) עד שרואים את המילוי דרך הבצק.
מחממים היטב סיר רחב שטוח.
מורידים לחום בנוני מוסיפים ממש מעט שמן זית ומניחים את הגוזלמה ואופים כ 4 דקות מכל צד.

טיפ לצילחות

תניחו מגש גדול במרכז השולחן עם הגוזלמה ירקות לאבנה זעתר פלפל חריף זיתים וכל ירק שאתם אוהבים ובתאבון

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן