איך אני אוהב להוציא מנה טעימה באפס מאמץ ובטח אם מדובר בסיר של יום שישי.
כמה דקות הכנה וישר לתנור ולאט לאט ריח של אוכל מנחם מתפזר בבית.
אתם תראו לבד איך כל בני הבית מסתובבים סביב התנור ורק מחכים לארוחת ערב יום שישי.
קבלו מתכון לסיר של אסאדו רך רך, תפוח אדמה ירושלמי ורטוב לימוני משגע?
פרודוקטים:
1 ק״ג אסאדו חתוך לקוביות
500 גרם תפוח אדמה ירושלמי קלופים ושטופים
מלח
פלפל שחור גרוס
קמח
1 בצל לבן קצוץ
5 שיני שום קצוצות גס
כורכום/זעפרן למי שיש
מיץ מלימון אחד
סוכר
שמן זית
יאללה בוא נכין
מייבשים את קוביות האסאדו מתבלים בנדיבות במלח דק ופלפל שחור גרוס.
מקמחים את הבשר ומנערים את עודפי הקמח.
בסיר רחב ומספיק גדול להכיל את הבשר ותפוחי האדמה, מחממים שמן זית ומטגנים את האסאדו ותפוח האדמה הירושלמי היטב מכל הצדדים.
מוציאים את הבשר ותפוחי האדמה (אחרי הטיגון שמוציאים את תפוחי האדמה לתבל במעט מלח) ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
מוסיפים את השום ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים את הכורכום, סוכר, פלפל שחור גרוס ואת מיץ הלימון.
מגרדים את התחתית של הסיר היטב ומוסיפים חזרה את תפוחי האדמה והבשר.
מכסים במים טועמים שלא חסר תיבול ומביאים לרתיחה.
מכסים בנייר אפייה רטוב ומכניסים לתנור על 120 מעלות ל 5 שעות.
בתאבון ?