שוק טלה בתיבול של ממרח שום ירוק, דבש, מלח, שמן זית, גרדת לימון ופלפל שחור גרוס על כרוב בלאדי ממולא באורז, צימוקים, צנוברים קלויים, שמיר ופלפל אנגלי ?
פרודוקטים:
טלה:
שוק או כתף טלה
מלח
פלפל שחור גרוס
ממרח שום ירוק (אם אין יעבוד מעולה עם מלח, גרדת לימון, פלפל שחור גרוס, שמן זית ודבש).
גרדת לימון
דבש
שמן זית
לכרוב הממולא:
כרוב בלאדי (גם כרוב רגיל יעבוד)
אורז עגול
תבלין פלפל אנגלי טחון
צנוברים קלויים
שמיר קצוץ
מלח
שמן זית
לרוטב:
חצי כוס שמן זית
מיץ מקלמנטינה טרייה
מיץ לימון טרי
מלח
רכז רימונים
דבש
חצי כוס ציר ירקות או מים חמים
בואו נכין?
מיבשים את הטלה היטב וחורצים את השומן בעזרת סכין.
מתבלים היטב במלח דק ופלפל שחור גרוס משני צידי הטלה.
מורחים את הממרח שום הירוק מזלפים דבש ושמן זית בנדיבות.
לכרוב:
בעזרת סכין מוציאים את הליבה של הכרוב (החלק הקשה בתחתית הכרוב).
מניחים את הכרוב בסיר עם מים מביאים לרתיחה סוגרים את האש ונותנים לכרוב לשבת בסיר מכוסה במשך חצי שעה עד שהעלים מתחילים להיפרד בקלות.
מרתיחים בסיר גדול מים ומלח בנדיבות (בבקשה לא להתקמצן על המלח ) שהמים רותחים מוסיפים את האורז מערבבים ומבשלים את האורז חצי בישול.
מסננים את האורז ומעבירים לקערה.
מוסיפים צנוברים קלויים, צימוקים, שמיר קצוץ, פלפל אנגלי, אם האורז לא מלוח מהבישול תוסיפו מלח ושמן זית.
מערבבים היטב את האורז.
חתוכים את עלה הכרוב לשתיים ובעזרת סכין מוציאים את הליבה הלבנה הקשה.
מניחים בתחתית העלה מעט מהאורז ומגלגלים.
מניחים את הכרוב הממולא בתבנית ועליו מניחים את הטלה.
מערבבים את כל הפרודוקטים של הרוטב ושופכים מעל הטלה והכרוב.
עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור על 120 לחמש שעות. חצי שעה לפני ההגשה מורידים את הנייר כסף מעלים ל 180 מעלות לעוד חצי שעה בתנור