רוסטביף בתערובת תבלינים

מאת עמיחי בר
0 תגובה 2k צפיות
לפני שאתם מתחילים תלחצו על הפליי: אלבום מושלם לזמן בישול

האמת שאני לא בחור של בשר כאילו חוץ משניצל, טחול ממולא, לבבות על האש, שקדי עגל, או מוח….
אולי אני כן בחור של בשר?
בכל מקרה מבחינת הילדים שלי אם אין בשר אין ארוחה, מי ישמע גדלו כמו בספר בעל זבוב (כן יש ספר כזה גם סרט וכן אני ??) בטח אם מדובר בארוחת שישי.
וכן תמיד יש עוף אבל הם מסתכלים על עוף כמו שקרניבור מסתכל על טופו.

אחת המנות האהובות עליהם זה נתח סינטה צלוי והאמת איזה כיף שיש גם מתכון שעושה את החיים קלים יותר.

פרודוקטים


נתח במשקל 1 קג (אני הלכתי על סינטה אבל יש עוד נתחים תתייעצו עם הקצב שלכם).
לגבי התבלינים (כל תערובת תבלינים שאתם אוהבים תרגישו חופשי לאלתר יעבוד גם רק עם מלח ופלפל שחור גרוס).
לתבלינים:
סוכר חום
מלח
כוסברה יבשה
אבקת שום
אבקת בצל
אבקת חרדל
פלפל שחור גרוס

מלח
פפריקה מתוקה
כמון
פפריקה מעושנת
דבש
חרדל

יאללה לעבודה..

מייבשים את הבשר היטב, חורצים את הצד של השומן ומורחים היטב בתערובת תבלינים.

מחממים מחבת שמתאימה גם לתנור.
מוסיפים שמן זית וצורבים את הסינטה כ 6 דקות מכל צד.
מוציאים את הסינטה לקרש עבודה ומורחים היטב בתערובת של חרדל, ודבש.
מכניסים לתנור על 200 מעלות ל 15 דקות ואז בין
17 ל- 20 דקות על 180 מעלות.
אם רוצים מידת עשייה מדויקת תעבדו עם מד חום.
ככל שרוצים מידת עשיה של מדיום הטמפ של הבשר במרכז שלו צריכה להיות 60 מעלות.
מוציאים ונותנים לבשר להתקרר.
פורסים דק ובתאבון.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן