קציצות פרגית ברוטב עם פול ירוק

מאת עמיחי בר
0 תגובה 2.5k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי

מסוג הסירים שנולדים תוך כדי תנועה או יותר נכון תוך כדי שאני עושה קניות.
ראיתי תרד טורקי, שום ירוק מכאן כבר היה ברור לי שאני הולך להכין סיר של קציצות פרגית רכות שיגרמו לכם לעצום עיניים אחרי שתקחו מהם ביס ולהאנח מכמה שזה טעים.

כמה טיפים לפני שמתחילים:

1. להוסיף בהדרגה את הקמח מצה עד שמתקבלת עיסה מעט רטובה. לא להוסיף הרבה קמח מצה אחרת הקציצות יצאו יבשות.

2. תרטיבו את הידיים שאתם מכינים קציצות ככה העיסה לא תידבק לידיים שלכם.

3. תטבלו בנדיבות לא לפחד לתבל ולטעום כל הזמן את הרוטב.

פרודוקטים :


לקציצות
1 קג פרגית טחונה
1 ביצה
1 בצל לבן מגורד דק דק כולל הנוזלים
פטרוזליה קצוצה דק
צרור בצל ירוק קצוץ דק
קמח מצה
שום כתוש
מלח
כורכום
כמון
בהרט
פפריקה מתוקה
פטזורליה יבשה
כוסברה יבשה
פלפל שחור

לרוטב
2 בצלים לבנים פרוסים לרצועות
3 גבעולי סלרי קצוצים כולל העלים
4 גבעולים של שום ירוק (רק החלק הירוק ) קצוצים דק.
מיץ מתפוז 1
דבש
סוכר
מלח
כורכום
כמון
בהרט
2 ראשי שום ירוק חצויים באמצע
כוס פול ירוק
תרד טורקי

יאללה בוא נכין:
מערבבים את כל הרכיבים של הקציצות ולשים היטב. מוסיפים קמח מצה בהדרגה לקציצות עד שמתקבלת
תערובת נעימה לעבודה. לא להוסיף יותר מידי קמח מצה אחרת הקציצות יצאו יבשות.
מטגנים חצי טיגון את הקציצות ומניחים בצד.

לרוטב
מטגנים בשמן זית את הבצלים הלבנים, הסלרי וגבעולי השום ירוק. מבשלים עד שהבצלים מתרככים.
מוסיפים את התבלינים (מלח, כמון, כורכום, בהרט וסוכר) ומערבבים היטב.
סוחטים מיץ מהתפוז ומוסיפים דבש.
מוסיפים את ראשי השום הירוק ומים חמים.
מביאים לרתיחה טועמים שלא חסר תיבול ומוסיפים את הפול הירוק.
מנמיכים לחום נמוך מוסיפים את הקציצות מכסים ומבשלים במשך 40 דקות על חום נמוך נמוך.
את התרד מוסיפים לסיר 15 דקות לפני סוף הבישול.
בתאבון

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן