קציצות בקר על בסיס שומן טלה

מאת עמיחי בר
0 תגובה 1.9k צפיות
לפני שמתחילים לוחצים על הפליי

אם יש משהו שאני אוהב לבשל זה סירים של יום שישי אבל לא סתם סירים.
סירים שמרגע שמתחיל הבישול שלהם הבית מתמלא ריח שקשה להסביר במילים…. ריח של יום שישי.
לאט לאט ככל שמתקדם הבישול כולם נמשכים למטבח מרימים את המכסה לראות מה מתבשל ורוצים לטעום.
והסיר ממשיך להתבשל וכל מי שטעם מגיע שוב לטעום ואני עף על ההרגשה הזאת.
האמת להעמיד סיר של יום שישי כזה זה אחד הדברים הקלים שיש כי כל מה שצריכים זה סבלנות ואהבה❤️

קציצות בקר עם חומוס מבושל ברוטב על בסיס שומן טלה ותבלינים ?

כמה טיפים לפני שמתחילים :

1. ללוש היטב את הקציצות.

2. לטעום את הקציצות לפני שמטגנים לראות שיש מספיק תיבול.

3. בכל שלב של הבישול לטעום את הרוטב ככל שצריך מתקנים תיבול.

4. לבשל על חום נמוך נמוך מרגע שהקציצות חוזרות לסיר.

5. להכין חלה או אורז לבן ליד או הכי טוב גם וגם.

פרודוקטים לקציצות ולרוטב:

לקציצות:

800 גרם בשר בקר טחון
200 גרם שומן טלה טחון
פטרוזליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
1 בצל לבן גדול מגורד כולל הנוזלים
1 תפוח אדמה קטן מגורד דק דק כולל הנוזלים
חצי כוס פרורי לחם
2 פרוסות לחם או חלה שהרטבנו וסחטנו מהמים ללא החלק הקשה של הלחם.

לרוטב:


200 גרם קוביות שומן טלה
שמן זית
2 בצלים לבנים קצוצים דק
1 בצל אחרי שחיממנו במיקרו ופירקנו לגלדים
כוס וחצי חומוס מבושל או חומוס שמיועד להכנת חומוס מקופסת שימורים.
10 שיני שום שלמות
פפריקה מתוקה
מעט רסק עגבניות
כורכום
מלח
סוכר
פלפל שחור
ראס אל חנות
מיץ מחצי לימון
פטרוזליה

יאללה בוא נכין:
לשים את כל המרכיבים של הקציצות היטב במשך כמה דקות. לא לוותר על הלישה של הקציצות.
הכי טוב לתת לתערובת של הקציצות לנוח במקרר חצי שעה שעה לא חובה.
מכינים את הקציצות ומטגנים בשמן חצי טיגון שלא יתבשלו יותר מידי.

שופכים רק את השמן מהסיר שטיגנו את הקציצות (לא לשפוך או לגרד את המשקעים בסיר) מוסיפים שמן זית ואת קוביות שומן הטלה.
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומבשלים על חום בנוני חמש דקות.
מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה שלהם.
מוסיף מיץ מחצי לימון את התבלינים ומעט רסק עגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את החומוס ומערבבים היטב שהתבלינים יכסו את החומוס.
מוסיפים גם ממי הבישול של החומוס ומים רותחים מחזירים את הקציצות לסיר ואת הגלדים של הבצל.
גובה המים צריך לכבות כ 80% מגובה הקציצות.
מורידם לחום נמוך נמוך ומבשלים כמה שיותר זמן עם מכסה.
מידי פעם מנערים את הסיר כדי שלא ישרף בתחתית ככל שצריך מוסיפים מים.
לפני הגשה מפזרים פטרוזליה קצוצה ועוד נגיעה של זמן זית.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן