פסטה מיטבולס

מאת עמיחי בר
0 תגובה 2.7k צפיות
לפני שתחילים תלחצו על הפליי

לארגן ארוחת ערב באמצע שבוע תמיד יכלה להיות משימה לא פשוטה במיוחד אצל הילדים.
אצלנו בבית ארוחת ערב ״חלבית״ נתפסת כאירוע טרגי שעלול לגרור גלגולי עיניים (אילה) מבט המום (ליעם) וצעקות שבר, ברוגז והתפרצות זעם (נועם).
אגב אם יש פסטה או פיצה או בורקסים בארוחת ערב הילדים שלי לא מסווגים את זה כארוחה חלבית בגדול מה שהם אומרים ״אנחנו רוצים אוכל חם״.
לדעתי הם עדין לא מבינים את המשמעות של הפרוש אוכל חם כמו שאני מבין אותו.
האוכל לא רק חם במובן של טמפ׳ ההגשה שלו הם מרגישים שהאוכל חם ומלא אהבה כי הכנתי אותו עבורם.
אז קבלו מתכון מהיר וקל לפסטה מיטבולס שיעשה לילדים שלכם טעים ושמח והאמת גם אתם תאכלו לגנוב ביסים מהצלחת שלהם מרוב שזה טעים.

פרודוקטים

לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון.
1 בצל לבן מגורד דק בפומפיה כולל הנוזלים.
5 כפות שמן זית.
1 ביצה
רבע כוס פרורי לחם מסוג פנקו.
גרדת לימון.
1 שן שום כתושה.
פטרוזליה קצוצה דק.
פלפל שחור.
מלח.
מעט סוכר.

לרוטב
1 בצל לבן קצוץ דק.
5 שיני שום פרוסות.
אורגנו יבש.
רסק עגבניות קטן.
קופסת שימורים של עגבניות תמר שלמות (אפשר במקום צנצנת של פאסטה ).
זר בזיליקום טרי.
מלח.
סוכר.
סילאן.
פלפל שחור גרוס.

יאללה בואו נכין

מערבבים היטב את כל הפרודוקטים של הקציצות ולשים היטב.
מכינים קציצות ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית. נותנים מעט צבע לקציצות (לא לטגן יותר מידי) מוציאים את הקציצות.
אל אותו סיר מוסיפים בצל לבן קצוץ דק ומוסיפים עוד שמן זית.
שהבצל מקבל צבע זהוב מוסיפים את השום, מלח, פלפל שחור, אורגנו וסוכר.
מערבבים היטב ומוסיפים את הרסק עגבניות והסילאן.
מערבבים היטב ומבשלים במשך 2 דקות.
מוסיפים את קופסת השימורים של העגבניות חצי כוס מים מביאים לרתיחה ומנמיכים לחום נמוך.
טועמים שלא חסר תיבול ומוסיפים את הקציצות.
מבשלים הכל במשך 20 דקות על חום נמוך.
מוספים את הפסטה שבישלנו וחצי כוס ממי הבישול. סוגרים את האש מוסיפים בזיליקום טרי שקצצנו ומערבבים.

בתאבון!

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן