קציצות דגים ברוטב עם זיתים

מאת עמיחי בר
0 תגובה 5.5k צפיות
לפני שמתחילים לבשל תלחצו פליי: הכי שיר למצב רוח בישולים ליום שישי

לא יודע אם שמת לב אבל אני ממש אוהב לבשל.
אני מבשל מגיל ממש צעיר אבל רק בשנים האחרונות הבנתי שהבישול נוגע אצלי בכמה מקומות שהם מעבר לבישול עצמו.
בין היתר למדתי שזו דרך שלי להביא ליד ביטוי צד יצירתי שלא ידעתי שקיים בי, לצייר אני לא יודע שלא נאמר אפילו לא מחזיק עיפרון או מכחול כמו שצריך אבל בבישול משהו בי משתחרר ומאפשר לי להביע את עצמי.
עוד למדתי שבישול זו הדרך שלי לקנן ולהיות משמעותי בבית.

רוב השבוע אני לא נמצא בשעות הערב בבית כדי לבשל אוכל ככה שביום שישי אוהב להכנס למטבח ולהכין אוכל בסירים אבל לא סתם סירים סירים שהם זיכרון ילדות שלי בריח, בטעם ובאווירה שהם משרים בבית.
וכזה הוא סיר קציצות דגים רכות נימוחות ומבושלות ברוטב של פלפלים, שום, זיתים ועוד דברים טובים.

מצרכים להכנת סיר קציצות דגים מלא אהבה:

1 קג דג טחון. לגבי סוג הדג כל דג שאתם אוהבים יעשה את העבודה. מאחר שהדג נטחן ומקבל הרבה תיבול לא צריך להשקיע בדג יקר.
1 בצל לבן
1 תפוח אדמה
3 פרוסות לחם (רק החלק הלבן)
קמח מצה
סולת
כוסברה
שום
פטרוזליה
שמן זית
כמון
זרעי כוסברה
סוכר
פלפל שחור
רסק עגבניות קטן
2 עגבניות מגורדות
אריסה/פלפל צ׳ומה
לימונים כבושים
זיתים (מיקס מקופסת שימורים או זיתים מרוקאים או כל זית שאתם אוהבים )
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 פלפלים אדומים חריפם
4 פלפלים יבשים חריפים ומתוקים
3 פלפל שושקה או גמבה
שמן

מתכון:

בסיר רחב מטגן בשמן (לא להתביייש הרבה שמן) פלפלים חריפים טריים גם אדומים וגם ירוקים ופלפלים יבשים חריפים ומתוקים.
מטגן עם מכסה מערבב מידי פעם עד שהשמן מקבל צבע יפה והפלפלים מקבלים צריבה יפה.

מוסיף שיני שום, זרעי כוסברה, מלח ים וגבעולי כוסברה קצוצים.
מערבב היטב ומוסיף סוכר, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, פלפל צ׳ומה או אריסה, לימונים כבושים ורסק עגבניות.
מערבב היטב (לא לשרוף את התבלינים לערבב ממש דקה) מוסיף עגבניות מגורדות וזיתים שעברו שלוש הרתחות. בין כל הרתחה מחליף את המים.
מערבב היטב כל הזמן ומבשל במשך שתי דקות.
מוסיף מים רותחים ומנמיך את האש.
לטעום שהתיבול טעים ולא חסר כלום ולבשל על חום נמוך נמוך חצי שעה.

לקציצות:
כל דג טחון שאוהבים.
מוסיף קמח מצה (זה הסוד ) מלח, כמון, פלפל שחור טחון, פלפל שחור וזמן זית.
מוסיף כוסברה שטחנתי עם שמן זית ושום.
מוסיף את הלבן של הלחם אחרי שהרטבתי בקצת מים.
בצל לבן ותפוח אדמה מגורדים כולל הנוזלים
מכין את הקציצות עגולות ויפות.

בשלב הזה אפשר לשמור את הקציצות למקרר, את הקציצות אני מוסיף חצי שעה לפני שאוכלים כאשר הרוטב צריך לכסות קצת יותר מחצי מגובה הקציצות ולבשל על אש קטנה עוד חצי שעה.

טיפ להגשה:
סיר כזה אוהב הרבה כוסברה אז בשלב הבישול אני משתמש בכוסברה אבל לפני הגשה אני מניח זר של כוסברה בסיר כיאה ליום שישי.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן