אורז פרסי קלאסי

מאת עמיחי בר
0 תגובה 587 צפיות
לפני שמתחילים לוחצים על הפליי

מי שמכיר אותי יודע שאחד הדברים שאני הכי אוהב לאכול זה אורז וסלט וכמובן שאוכל טעים אוכלים עם כף.

אורז פרסי, סלט ירקות קצוץ דק עם מלא נענע ופלפל חריף, כף יוגורט ואני מסודר🤓

אז קבלו מתכון :
לאורז פרסי…. ובכן 2 כוסות אורז פרסי
כף גהי (לא חובה)
שתי כפות מלח שטוחות
זעפרן (לא חובה אפשר כורכום)
3 קוביות קרח
כף יוגורט 10%

לסלט
4 עגבניות
3 מלפפונים
1 בצל סגול
1 פלפל ירוק חריף
צרור נענע
שמן זית
ליים
מלח

יאללה בוא נכין

מתחילים לשטוף את האורז היטב תחת מים קרים עד שהמים צלולים.
מרתיחים סיר עם מים רותחים ומוסיפים את המלח (טועמים את המים אם הם לא מלוחים אז מוסיפים עוד מלח) שהמים רותחים מוסיפים את האורז ו גבי ומבשלים במשך 7 דקות.
מוציאים ומסננים היטב.
במכתש ועלי טוחנים את הזעפרן.
מוסיפים את הקרח עד שהוא נמס ומקבלים נוזל כתום.

אל קערה מעבירים שליש מכמות האורז, יוגורט ואת הזעפרן.
מערבבים היטב.
מחממים שמן זית (בנדיבות) בסיר רחב ומוסיפים את האורז שערבבנו ביחד עם הזעפרן.
משטחים ומטגנים על חום גבוה במשך 10 דקות.
מוסיפים מעל את האורז שנשאר ומשטחים בעדינות.
בעזרת כף כץ עושים מספר חורים באורז ומבשלים עד שיוצאים אדים דרך החורים שעשינו. מרגע שיוצאים אדים מנמיכים לחום נמוך מכסים את הסיר במגבת סוגרים עם מכסה ומבשלים על חום נמוך במשך שעה.

לסלט פשוט לערבב הכל ביחד לתקן תיבול ובתאבון.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן