יש מאכלים שאני כל כך אוהב עד כדי כך שאני נמנע מלהכין אותם. מפרום זה בדיוק מסוג המאכלים האלו.
כנראה שהרצון לא לפגוע בטעם שהוא זיכרון ילדות שלי גרם לי שנים לא לנסות אפילו להכין אבל כל זה השתנה יום אחד שליעם אמר לי" ״אבא תכין מפרום ביום שישי״.
מי ישמע אבא שלו זה עזורה.
בהתחלה אמרתי לא, אין מצב. זה סוג של תשובה שלי להרבה דברים בחיים שאני נבהל אבל אז חשבתי ואמרתי ברור שכן כי אין דבר יותר כיף מלהכין אוכל למשפחה שלך. אמרתי לעצמי תגיד תודה שזה רק מפרום כי פעם היו יוצאים לצוד.
אבל הכי חשוב הזכרתי לעצמי שאם מבשלים בלי פחד ומכניסים הרבה אהבה תמיד יוצא אוכל טעים
מתכון לסיר מפרום קל להכנה וממש טעים.
מצרכים למילוי המפרום:
1 קג בשר בקר טחון.
1 בצל לבן מגורד כולל הנוזלים
1 תפוח אדמה מגורד דק דק דק כולל הנוזלים
פטרוזליה קצוצה דק
פרורי לחם דקים
מלח
בהרט
כמון
פלפל שחור גרוס
שמן זית
מצרכים לציפוי המפרום
ביצים
רסק
קמח
מלח
שמן לטיגון
מצרכים לרוטב:
5 תפוחי אדמה
4 עגבניות
פפריקה
רסק
כמון
בהרט
מלח
סוכר
הוראות הכנה
לשים את כל המצרכים של המילוי יחד, מערבבים היטב וטועמים שלא חסר תיבול.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של 1.5 סמ בערך.
חותכים את הפרוסות באמצע כמעט עד הסוף עד שמתקבל כיס שמזכיר את הפה של פאקמן.
ממלאים את תפוח האדמה בבשר.
תובלים את המפרום בקערה עם קמח ומלח ומנערים היטב את עודפי הקמח.
תובלים את המפרום בביצים שטרפתי עם מעט רסק עגבניות ומלח.
מנערים שוב מעודפי הציפוי ומטגנים עד הזהבה.
לרוטב
בסיר רחב מטגן פרוסות של תפוחי אדמה שהצלחתי קלות.
שתפוחי האדמה מקבלים צבע מניח פרוסות של עגבניות וממשיכים לטגן עוד שתי דקות.
מוסיפים פפריקה, רסק, סוכר, בהרט וכמון.
מערבבים היטב.
מוסיפים מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מניחים את המפרום ככה שבערך 80% מהמפרום מכוסה במים אם חסר מוסיפים עוד מים.
מבשלים על חום נמוך שעה בערך.
המלצה לסידור הסיר:
תוודאו שבתחתית בסיר יש שכבה של עגבניות ותפוחי אדמה כמו שכתבתי במתכון שמסודרים יפה על כל פני הסיר. להניח את המפרום אחד על השני כאשר הפתח של המפרום כלפי מעלה בכיון השעון