סטייק אנטריקוט ברוטב תאילנדי

מאת עמיחי בר
0 תגובה 1.9k צפיות
לפני שמתחילים תלחצו על הפליי: סטייק ו rock and roll 🎸 בא טוב יחד

מודה אני לא בדיוק חובב גדול של בשר.
אולי זה קשור בילדות שלי שחברים שלי ואני היינו מחליטים לארגן על האש מעכשיו לעכשיו והטעם היחיד שאני זוכר מאותם שנים זה נקניקיות זוגלובק שרופות על האש.

טוב אני גם זוכר טעם של טקילה זולה וספרייט מוקפצים מי ישמע זה הדרינק האחרון שלנו או כמו שאומרים היום הריקוד האחרון. קצת מצחיק היום כל השילוב הזה של נקניקיות זולות וספרייט גורם לי להרים גבהת מה לעזאזל עבר לנו בראש אבל חייב להודות שבאותם רגעים זה היה עולם מושלם.

טוב מפה לשם הבנתם שאני לא בדיוק חובב בשר אבל יש מנות שאני לא יכל לסרב להם וזו בדיוק מנה כזאת, אנטריקוט ברוטב תאילנדי, עלי כרוב, כוסברה, שמיר, מלפפון ורוטב תאילנדי על בסיס אורז קלוי…. ולהרכיב ביס 🤓

מצרכים לסטייק ולמשרה:
סטייק אנטריקוט
מלח
מירין
כפית רוטב צדפות
סוכר לבן
פלפל שחור גרוס

להרכבת המנה:
עלי כרוב
שמיר
כוסברה
מלפפונים
פלפל חריף

לרוטב
שתי כפות אורז לבן
כפית שומשום
כף רוטב דגים
מטבע סוכר דקלים או כף סוכר
2 כפות סויה
1 לימון או ליים
1 כפית רוטב סמבל
בצלי שאלוט גם בצל סגול יעבוד
חופן כוסברה קצוצה
תבלין של פלפל אדום חריף יבש (צ׳ילי או שאטה).

לאנטריקוט:
מפזרים שכבה נדיבה של מלח דק על הסטייק משני צדדיו.
תובלים את הסטייק בתערובת של:
כף מירין
כפית רוטב צדפות
מעט סוכר לבן
פלפל שחור גרוס

תנו לסטייק לנוח ברוטב חצי שעה.

מעבירים את הסטייק למחבת עם טיפה שמן.
אני צרבתי 2 דקות מכל צד (תלוי בעובי הסטייק ורמת העשייה הרצויה).
מוציאים נותנים לסטייק לעמוד 2 דקות וחותכים.

לרוטב התאילנדי:

קולה על מחבת יבשה כף את האורז הלבן עד שהאורז מקבל צבע חום עמוק ויש ריח מדהים שעולה ממנו. דקה לפני הסוף מוסיף כף של שומשום.
כותש במכתש ועלי היטב.
מטבע של סוכרדקלים (או כף סוכר לבן) וכותש היטב.
כף רוטב דגים
כפות סויה
מיץ לימון
כפית רוטב סמבל
בצלי שאלוט קצוצים לרצועות
שבבי צ׳ילי חריף
כוסברה קצוצה
מערבב הכל וטועם אם צריך מאזניים טעמים.

בטח תרצו לדעת להכין גם את המנות האלו

דילוג לתוכן